Dietary treatment of pernicious anemia. Minot, Murphy (Jour. of Am. Med. Ass., 1926, no. 7)

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

The authors suggest that more serious attention than has hitherto been given to the treatment of pernicious anemia should be given to a special, fat-poor diet consisting chiefly of large quantities of liver, fresh vegetables, and fruit. In almost all of the 45 patients who were under their care and were on this diet, the anemia rapidly subsided with a decrease in the jaundice index and an increase in the number of red blood cells.

Full Text

Minot и Murphy предлагают обратить более серьезное внимание, чем это было до сих пор, на лечение пернициозной анэмии специальной, бедной жирами диэтой, состоящей главным образом из большого количества печенки, свежих овощей и фруктов. Почти у всех 45 больных, бывших под их наблюдением и находившихся на этой диэте, быстро наступало ослабление анэмии с уменьшением желтушного индекса и увеличением числа красных кровяных телец. Так, количество эритроцитов, бывшее к началу диэты равным 1,470,000 в 1 куб. мм. через 4—6 нед. диэты достигало 4,500,000. Одним из самых ранних признаков улучшения, приписываемого авторами исключительно этой диэте, было уменьшение поносов: пациэнты со склонностью к кишечной диаррее уже через несколько дней после начала диэты имели один оформленный стул в день.

×

About the authors

R. Zak

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 1926 Zak R.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies