Liver diets in pernicious anemia. R. Jungmann (Klin. W., 1928, No. 10)
- Issue: Vol 24, No 8 (1928)
- Pages: 808-808
- Section: Articles
- URL: https://kazanmedjournal.ru/kazanmedj/article/view/90831
- DOI: https://doi.org/10.17816/kazmj90831
- ID: 90831
Cite item
Full Text
Abstract
The author explains the favorable effect of such a diet not by increasing blood formation, but by reducing the decay of blood cells, and the active ingredient (which is contained, besides liver, also in meat and kidneys) does not directly affect the blood, but specifically on the reticulo-endothelial metabolic apparatus, substances.
Keywords
Full Text
Р. Jungmann об’ясняет благоприятное действие такой диэты не усилением кровообразования, а уменьшением распада кровяных телец, причем действующее начало (которое содержится, кроме печени, еще в мясе и в почках) влияет не прямо на кровь, а специфически на ретикуло-эндотелиальный аппарат обмена, веществ.
×