Bacteriologically vaginal secretion of newborns Kosima S., Magara M. and Azuhata K. (Nippon Fujinkagakkai Zassi 1932, 7-12)

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Kosima S., Magara M. and Azuhata K. (Nippon Fujinkagakkai Zassi 1932, 7-12), having examined the bacteriological vaginal secretion of newborns immediately after childbirth and day after day thereafter, received some country cottages about the type of bacteria and the time of their appearance, and namely: 1) the acidity of the vaginal secretion of newborns fluctuates between Ph 4.0 and 6.0. 2- Already 24 hours after the ambassador of childbirth, entero- and staphylococci and coli-bacilli appear in the vaginal secretion, and from the 2nd day they are present in almost 100% of cases; lactic acid bacilli appear later (from the 3rd day). With the appearance of the latter, cocci and Coli-bacilli decrease in number and disappear.

Full Text

Kosima S., Magara M. и Azuhata К. (Nippon Fujinkagakkai Zassi 1932, 7—12), исследовав бактериологически влагалищный секрет новорожденных непосредственно после родов и день за днем в дальнейшем, получили некоторые дачные о виде бактерий и времени их появления, а именно: 1) кислотность влагалищного секрета новорожденных колеблется между Ph 4,0 и 6,0. 2- Уже 24 часа спустя посла родов во влагалищном секрете появляются энтеро- и стафилококки и coli-бациллы, а со 2-го дня они имеются почти в 100% случаев; молочнокислые бациллы появляются позднее (с 3-го дня). С появлением последних кокки и Coli-бациллы уменьшаются в числе и исчезают. Во влагалище в результате некоторое время обитает только один вид бактерий—молочнокислые, К концу 1-ой недели начинают появляться и размножаться опять кокки и Coli-бациллы, причем молочнокислые бациллы сохраняются.

×

About the authors

P. Manenkov

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 2022 Eco-Vector





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies