Treatment of pielites by Meyer-Betz-Haas's diet. Daniel (Deut. med. Watch., 1922, No. 49)

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

The author describes the treatment of pielitis according to Meyer-Wetz-Haas'y in combination with Lenhartz's method. Meuer-Wetz, based on the fact that b. coli grows poorly in acid medium, and Haas on the fact that urotropine detaches formaldehyde only in acid medium, and that the growth of the bacilli is inversely proportional to the urine concentration, independently of each other suggested treating pielites with a dry acid diet, combining it with oral administration of urotropine, salicylates and phosphoric acid.

Full Text

Danіеl описывает лечение пиэлита по Меуеr-Вetz-Hааs’y в комбинации с методом Lenhartz’a. Меуеr-Вetz, основываясь на том. что b. coli плохо растет в кислой среде, a Haas на том, что уротропин отщепляет формальдегид только в кислой среде, и что рост бацилл обратно пропорционален концентрации мочи, независимо один от другого предложили лечить пиэлиты сухой кислой диэтой, сочетая ее с назначением внутрь уротропина, салицилатов и фосфорной кислоты. Автор, оставшись очень доволен полученными результатами, ведет лечение по след. плану: 1) в первый день сильно ограничивается количество жидкости; 2) в след. 3 дня больные получают уротропин и Na salic. аа 1,0 по 8 раза в день и выпивают 1000,0 раствора фосфорной кислоты 8:1000; в эти же дни больным по 2 раза в день производятся сухо-воздушные ванны (20—30); 3) вслед. 3 дня—обильное питье (до 2—3 литров в день), причем особенно рекомендуется чай из fol. uvae ursi и herbae herniariae, по ложке на литр.

×

About the authors

N. Nikolaev

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 1923 Nikolaev N.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies