Advances in the therapy of alimentary diseases in infants. Pogorschelsky (Vr. Delo, 1926, No. 17—18)
- Authors: Krever E.
- Issue: Vol 22, No 12 (1926)
- Pages: 1394-1394
- Section: Articles
- URL: https://kazanmedjournal.ru/kazanmedj/article/view/78594
- DOI: https://doi.org/10.17816/kazmj78594
- ID: 78594
Cite item
Full Text
Abstract
Proceeding from the fact that the modern nutritious mixtures recommended for diarrheal diseases, as protein milk, buttermilk, Adam's "diétic milk," are poor in fats, and that the ratio of nutrients in them differs considerably from the ratio available in women's milk, the author proposes a mixture he calls "protein milk dressing" (protein milk with 4% flour, 4% sugar and 3% butter, prepared according to the method of Czerny-Kelinshmidt'a).
Keywords
Full Text
Исходя из того, что современные питательные смеси, рекомендуемые при диаррейных заболеваниях, как белковое молоко, пахтанье, "диэтетическое молоко" Adam’a, бедны жирами, и что соотношение питательных веществ в них значительно разнится от соотношения, имеющегося в женском молоке, Pogorschelsky (Вр. Дело, 1926, № 17—18) предлагает смесь, названную им «белковым молоком—заправкой» (белковое молоко с 4% муки, 4% сахара и 3% масла, приготовленных по способу Сzеrnу-Кlеinsсhmidt’a). Смесь эту автор рекомендует употреблять при лечении диаррейных заболеваний у атрофичных и дистрофичных детей, применяя ее на 3-й—4-ый дни заболевания после пахтанья или обычного белкового молока. Большим преимуществом смеси является ее высокая калорийность (99 кал. в 100 к. с.).
About the authors
E. Krever
Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation