On the variability of microbes. B. I. Kurochkin (Med. Ob. Nijn. Pov., 1926, No. 7-8)

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Growing cultures of some microbes (b. subtilis, b. typhi abd., staph, aureus) in broth containing ethyl alcohol for a number of generations, the author caused changes in both the morphological structure and biological features of these microbes, which changes were passed on to new generations of the latter.

Full Text

Б. И. Курочкин, выращивая культуры некоторых микробов (b. subtilis, b. typhi abd., staph, aureus) на бульоне, содержавшем этиловый алкоголь, втечение ряда генераций, вызвал изменения как морфологического строения, так и биологических особенностей этих микробов, каковые изменения передавались новым поколениям последних. Пересадив затем „алкогольных" микробов на бульон, не содержавший алкоголя, и производя пересев каждые 2 суток, автор за 436 дней не получил полного возврата к исходным штаммам.    

×

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 1926 Board E.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies