On the elimination of typhoid bacilli in milk

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Experiments staged by V.N.Matveev and E.K. Kresling convinced them that not all races of typhoid bacilli are equally sensitive to high temperature: out of 14 cultures out of 4, when milk was heated to 75 ° C, 10 remained viable were killed.

Full Text

Опыты, поставленные В. Н. Матвеевым и Е. К. Креслингом (Гиг. и Эпид., 1926, № 12), убедили их, что не все расы брюшнотифозных палочек одинаково чувствительны к высокой t°: из 14 культур их 4, при нагревании молока до 75° С, остались жизнеспособными, 10 же были убиты. Таким образом не только американская пастеризация, но и немецкая биоризация,—кратковременное нагревание молока до 75° С,—не гарантируют полного обезвреживания молока, и защита населения от разнесения брюшного тифа с молоком должна быть направлена не на распространение пастеризации последнего, а на охрану его от загрязнения палочкой Eberth’a.       P.

×

About the authors

V. N. Matveev

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

E. K. Kresling

Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 1927 Matveev V.N., Kresling E.K.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies