Effect of t° on blood clotting
- Authors: Klebansky I.G.
- Issue: Vol 23, No 11 (1927)
- Pages: 1175-1175
- Section: Articles
- URL: https://kazanmedjournal.ru/kazanmedj/article/view/77585
- DOI: https://doi.org/10.17816/kazmj77585
- ID: 77585
Cite item
Full Text
Abstract
According to studies of I.G. Klebansky blood clotting in warm-blooded animals occurs at a constant rate at a certain temperature, the optimum of which is close to the body temperature of animals. At low temperatures blood coagulation is extremely slowed down, but not accelerated.
Keywords
Full Text
По исследованиям И. Г. Клебанского (Ж. Эксп., Биол., 1927, № 17) свертывание крови у теплокровных животных происходит с постоянною скоростью при определенной t°, оптимум которой близок к t° тела животных. При низких температурах свертывание крови чрезвычайно замедляется, но не ускоряется. Р.
About the authors
I. G. Klebansky
Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation