About surgical and conservative treatment of esophageal injuries

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Abstracts. Otorhinolaryngology. Kindler (D. med. Woch. 1929, No. 18, S. 741) after a detailed analysis of the literature on the surgical and conservative treatment of injuries of the esophagus recommends the following method of treatment. After esophagoscopic removal of foreign bodies of the esophagus, the author applied therapeutic lavage of the esophagus with a disinfectant liquid (manganese sour potassium) to remove food debris and reduce the number of microorganisms. To reduce the risk of getting a new infection through food, the author considers it necessary to feed such patients extraesophageally through nutritional enemas intravenous injections of grape sugar, etc.

Full Text

Kindler (D. med. Woch. 1929, № 18, S. 741) после подробного разбора литературы по вопросу о хирургическом и консервативном лечении ранений пищевода рекомендует следующий метод лечения. После эзофагоскопиче ского удаления инородных тел пищевода автор применял терапевтическое промывание пищевода дезинфецирующей жидкостью (марганцево кислого калия) для удаления остатков пищи и уменьшения количества микроорганизмов. Для уменьшения опасности получить новую инфекцию посредством пищи автор считает необходимым кормить таких больных экстраэзофагеально посредством питательных клизм внутривенных впрыскиваний виноградного сахара и др. Для уменьшения чувства жажды рекомендуется чай без сахару. При подозрении воспаления средостения автор рекомендует косое положение по методу v. Наскеr’а и Мiкuliсz’a.
Б. Голанд.

×

About the authors

B. Goland

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 2021 Goland B.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies