About failures after resection for gastric and duodenal ulcers

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Abstracts. Surgery. Failures after resection for gastric and duodenal ulcers. Prof. N. Haberer (Zntrbl. F. Chir. 1930, No. 2), having extensive experience in gastric resections (2310 cases), analyzes the failures that may occur. First of all, the author gives incorrect indications for resection, such as ulcerative gastritis, cholecystitis and diseases of other organs, mistaken for a stomach ulcer. Failures can occur with the correct indications for resection, i.e., callous, perforated ulcers, when insufficient resection is performed, although the author is against large, extensive resections. For a satisfactory outcome, it recommends resecting the antrum and pylorus. The author attaches great importance to the dietary sequential treatment and regimen in the sense of hard work, if they are not followed, there can be failures.

Full Text

О неудачах после резекции по поводу язв желудка и двенадцати перстной кишки. Prof. Н. Haberer (Zntrbl. f. Chir. 1930, № 2), имея большой опыт в резекциях желудка (2310 сл.), разбирает могущие встретиться неудачи. Прежде всего автор приводит неправильные показания к резекции, как-то, язвенный гастрит, холецистит и заболевания других органов, по ошибке принятых за язву желудка. Могут быть неудачи при правильных показаниях к резекции, т. е. каллезных, прободных язвах, когда произведена недостаточная резекция, хотя автор противник больших обширных резекций. Для удовлетворительного исхода рекомендует резецировать antrum и pylorus. Большое значение придает автор диэтетическому последовательному лечению и режиму в смысле тяжелой работы, при несоблюдении их могут быть неудачи.
И. Цимхес.

×

About the authors

H. Haberer

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Germany

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 2020 Haberer H.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies