A new method for the detection of cholera vibriones. Kodoma and Takeda (Centr. f. Bakter., Bd. 88, 1922)

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

To recognize cholera vibriones and distinguish them from cholera-like other bacteria, the authors suggest using the sharply pronounced ability of cholera vibriones to degrade starch.

Full Text

Для распознавания холерных вибрионов и отличия их от холероподобных др. бактерий Kodоmа и Takeda предлагают пользоваться резко выраженной способностью холерных вибрионов разлагать крахмал. Авторы советуют делать посев подозрительных испражнений на крахмал-пептонную воду и иследовать культуру через 7—24 часа на присутствие крахмала. Если после прибавления к культуре раствора Lugolʹя жидкость окрашивается в желтый цвет, то это говорит за присутствие в испражнениях холерных вибрионов.

×

About the authors

V. Aristovsky

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 1923 Aristovsky V.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies