Koessler, Maurer, Loughlin (Journ. of Am. Med. Ass., 1926; on ref. in Nov. Fr. Med., 1926, no. 11-12)

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Based on both clinical observations and experimental studies, the authors attribute an important role in the origin of pernicious anemia to vitamin deficiencies in the diet, especially vitamin A.

Full Text

На основании как клинических наблюдений, так и экспериментальных исследований Кoessler, Maurer и Loughlin приписывают важную роль в происхождении пернициозной анэмиии недостатку витаминов в пище, особенно витамина А. Отсюда они рекомендуют страдающим этой болезнью богатый витаминами пищевой режим, именно, советуют им употреблять рыбий жир, коровье масло, хлеб из немолотой пшеницы и др. продукты, богатые витамином А, яичные желтки (витамины А и В), томаты (А, В и С), шпинат (А и В), капусту (А, В и С), морковь (А, В и С), фрукты (А и В), из мясных же продуктов—печень и почки (богаты витаминами А и В, отчасти С). 

×

About the authors

E. Board

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 1927 Board E.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies