About gastric resection in postoperative ulcus pepticum

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Abstracts. Surgery. On gastric resection in postoperative ulcus pepticum. Prof. F. de Gironcoli (Zentrbl. F. Chir. 1930, No. 1) proposes a modification of the radical resection of the stomach in ulcus pepticum, which consists in the fact that the site of the anastomosis is not removed together with the adjacent loops of the small intestines, but a section of the intestines remains immediately below the anastomosis with two knees: leading and abducting. After removing part of the stomach, the anastomosis and the initial part of the duodenum, the left part of the stomach is sutured directly with the intestinal lumen with two knees. Thus, ulcus pepticum remains in the removed part, and the newly formed stomach is obtained by the Billroth II resection type, with the only difference that the method proposed by the author is technically simpler and less time-consuming.

Full Text

О резекции желудка при послеоперационном ulcus pepticum. Prof. F. de Girоnсоli (Zentrbl. f. Chir. 1930, № 1) предлагает модификацию радикальной резекции желудка при ulcus pepticum, заключающуюся в том, что место анастомоза не удаляется вместе с прилегающими петлями тонких кишек, а остается участок кишек тотчас ниже анастомоза с двумя коленами: приводящим и отводящим. После удаления части желудка, анастомоза и начальной части дуоденума, оставленный участок желудка сшивается непосредственно с просветом кишки о двумя коленами. Таким образом в удаленной части остается ulcus pepticum, .а вновь образованный желудок получается по типу резекции Бильрот II, с той лишь разницей, что предлагаемый автором способ технически и проще, и менее продолжителен.
И. Цимхес.

×

About the authors

F. Girоnсоli

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Germany

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 2020 Girоnсоli F.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies