Dried stomach in the treatment of anemia perniciosae

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Abstracts. Internal illnesses. Dried stomach in the treatment of anemia perniciosae. Sturgis (A. MA 7 / 1X 1929), relying on Castle's research that gastric secretion, like the liver, has activating principles on the hematopoietic system, applied treatment with a preparation from a dried pig stomach to 3 patients. The fresh stomach of a pig weighing 210.0-218.0 was freed from fat with petroleum gasoline, dried and about 30.0 product was obtained, which in an amount of 15.0-30.0 in the form of a suspension in water was given to patients an. pern. All patients showed a sharp increase in Hb., E., reticulocytes and an improvement in clinical phenomena. A. says that on the basis of these data and experiments of other authors, it can be argued that the stomach tissue, like the liver, is an active agent in the maturation of red blood cells.

Full Text

Высушенный желудок в лечении anaemia perniciosae. Sturgis (А. М. А. 7/1Х 1929 г.), опираясь на исследования Castle о том, что желудочная секреция подобно печени имеет активирующие начала на гемопоэтичеекую систему, применил лечение препаратом из высушенного желудка свиньи на 3-х больных. Свежий желудок свиньи весом 210,0—218,0 освобождался от жира петролейным бензином, высушивался и получалось около 30,0 продукта, который в количестве 15,0—30,0 в виде суспензии в воде давался больным an. pern. Все больные дали резкое повышение Hb., Е., ретикулоцитов и улучшение клинических явлений. А. говорит, что на основании этих данных и экспериментов др. авторов можно утверждать, что желудочная ткань, как и печень, является активным агентом в созревании красных кровяных телец.
Н. Крамов.

×

About the authors

N. Kramov

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 2020 Kramov N.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies