Pharmacological studies of heart hormone

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Abstracts. Pharmacology. Pharmacological studies of heart hormone (Herzhormon- praparat), produced by L. Haberlandt '(Mediz. KI. No. 9, 1929), showed a sensitizing effect on digitalis glucosides. By setting up experiments on the action of these glucosides on the hearts of fish, of which the author passed Ringer's solution through some and Herzhormonpraparat's solution through others, it was revealed that the effect of digitalis preparations in the second group of hearts was stronger than in the first group, and the most the strong sensitizing effect of Herzhormonpraparat was found for strophanthin, weaker for digipurate, and even weaker for scillaren.

Full Text

Фармакологические исследования сердечного гормона (Herzhormon-praparat), произведенные L. Haberlandt’ом (Mediz. KI. № 9, 1929), обнаружили сенсибилизирующее влияние в отношении глюкозидов дигиталиса. Путем постановки опытов действия этих глюкозидов на сердца рыб, из коих через одни автор пропускал предварительно Рингеровский раствор, а через другие—раствор Herzhormonpraparat’a, выявлено, что действие препаратов наперстянки во второй группе сердец оказывалось более сильным, нежели в первой группе, причем наиболее сильный сенсибилизирующий эффект Herzhormonpraparat’a оказался для строфантина, слабее—для дигипурата и еще слабее для сциллярена. Это обстоятельство имеет практическое значение в том смысле, что при применении Herzhormonpraparat’a мы можем уменьшить вводимые дозы дигиталиса. Предварительная обработка сердец раствором Herzhormonpraparat’a до хлороформенного или эфирного наркоза также дала на рыбах хорошие результаты в смысле большей сопротивляемости сердца вредным влияниям наркоза.
С. М. Райский.

×

About the authors

L. Haberlandt

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Germany

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 2020 Haberlandt L.

Creative Commons License

This work is licensed
under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies