Eating raw fruits and vegetables. Malten (Volksernährung, 1928, H. 7)

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

According to Malten's experiments, raw vegetables and fruits are well tolerated and can fully cover the body's need for nutrients; their dietetic value is based on the fact that they are poor in purine substances, table salt and water, rich in vitamins and have an irritating effect on the digestive system, increasing at the same time the metabolism. Therefore, a diet of raw vegetables and fruits can be usefully applied to many patients, especially those suffering from gout and kidney disease, and the most valuable service is rendered by such a diet to patients with hypertension.

Full Text

По опытам Malten’a сырые овощи и фрукты хорошо переносятся и могут вполне покрывать потребность организма в пищевых веществах, диэтетическое значение их базируется на том, что они бедны пуриновыми веществами, поваренною солью и водою, богаты витаминами и оказывают раздражающее действие на пищеварительный аппарат, повышая в то же время обмен. Поэтому питание сырыми овощами и фруктами может быть с пользою применяемо у многих больных, особенно страдающих подагрою и заболеваниями почек, наиболее же ценные услуги оказывает такое питание больным с гипертонией.

×

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 1928 Eco-Vector





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies