Eating raw fruits and vegetables. Malten (Volksernährung, 1928, H. 7)
- Issue: Vol 24, No 9 (1928)
- Pages: 935-936
- Section: Articles
- Submitted: 04.01.2022
- Accepted: 04.01.2022
- Published: 15.09.1928
- URL: https://kazanmedjournal.ru/kazanmedj/article/view/95947
- DOI: https://doi.org/10.17816/kazmj95947
- ID: 95947
Cite item
Full Text
Abstract
According to Malten's experiments, raw vegetables and fruits are well tolerated and can fully cover the body's need for nutrients; their dietetic value is based on the fact that they are poor in purine substances, table salt and water, rich in vitamins and have an irritating effect on the digestive system, increasing at the same time the metabolism. Therefore, a diet of raw vegetables and fruits can be usefully applied to many patients, especially those suffering from gout and kidney disease, and the most valuable service is rendered by such a diet to patients with hypertension.
Keywords
Full Text
По опытам Malten’a сырые овощи и фрукты хорошо переносятся и могут вполне покрывать потребность организма в пищевых веществах, диэтетическое значение их базируется на том, что они бедны пуриновыми веществами, поваренною солью и водою, богаты витаминами и оказывают раздражающее действие на пищеварительный аппарат, повышая в то же время обмен. Поэтому питание сырыми овощами и фруктами может быть с пользою применяемо у многих больных, особенно страдающих подагрою и заболеваниями почек, наиболее же ценные услуги оказывает такое питание больным с гипертонией.