Pneumatic redress of scoliosis

Cover Page


Cite item

Full Text

Abstract

Julius Hass (Zeitschrift für orthopädiche Chirurgie, Febr. 1928 considers a plaster corset to be the only rational device for treating scoliosis, subject to gradual, prolonged and gentle pressure on the bulge of the ribs; he recommends the following method: a plaster corset is applied to the patient in the Glisson loop, and from the side A flattened rubber balloon, previously wrapped in suede or some other material, with a rubber tube extended outward is placed on the bulge on the torso. Wide windows are made from the concave side. Air is slightly pumped into the balloon once a week. The child does gymnastics daily. This treatment is used in children and adolescents in the period of growth and should last at least 2 years, and a plaster corset is worn only in autumn and winter, in summer it is replaced by a removable leather apparatus.

Full Text

Julius Нass (Zeitschrift für orthopädiche Chirurgie, Febr. 1928 считает гипсовый корсет единственным рациональным аппаратом для лечения сколиозов, при условии постепенного, длительного и нежного давления на выпуклость ребер; рекомендует он следующий прием: на больного в Глиссоновой петле накладывается гипсовый корсет, причем со стороны выпуклости на туловище подкладывается сплющенный резиновый баллон, предварительно обернутый замшей или другой какой либо материей, с резиновый трубкой, выпущенной наружу. С вогнутой стороны проделываются широкие окна. Один раз в неделю в баллон слегка накачивают воздух. Ребенок ежедневно делает гимнастику. Это лечение применяется у детей и юношей в период роста и должно продолжаться не менее 2-х лет, причем гипсовый корсет носят только осенью и зимой, летом же он заменяется съемным кожаным аппаратом.

×

About the authors

A. Alekseeva-Kozmina

Author for correspondence.
Email: info@eco-vector.com
Russian Federation

References

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

© 1929 Eco-Vector





This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies